Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Špaldové sušenky na tisíc způsobů

0.0
Špaldové sušenky na tisíc způsobů

Potřebné ingredience

Špaldové univerzální těsto
300 g mouky ( BIO hladká pšeničná v kombinaci se BIO špaldovou moukou v jakémkoli poměru)
200-250 g tuku ( BIO máslo, Rapunzel tuk, Provamel tuk, Ceres soft)
100 g sladěnky, rýžového sirupu, javorového sirupu, nebo moučkového cukru vyrobeného v mixeru z přírodního tmavého cukru

Postup přípravy

Množství všech surovin je orientační, prostě smícháme dohromady mouku, tuk a sladidlo přibližně v třetinovém poměru. Každý, kdo někdy pekl cukroví pozná správnou konzistenci . Těsto dáme na 2 h nebo přes noc uležet do chladu. Poté válíme a vykrajujeme tvary , nebo plníme do formiček na pracny nebo košíčky. Tvary slepujeme Bio marmeládou, nebo Carobellou bez cukru, nebo obalíme ještě teplé v sušeném ovesném nápoji ( vypadá jako moučkový cukr, ale je méně sladký)
Varianty:
- část mouky nahradíme mletými mandlemi, nebo ořechy
- do mouky přidáme sušený zázvor- zázvorky
- do mouky přidáme podle chuti kakao nebo karob
- přimícháme perníkové koření a část mouky nahradíme žitnou moukou - perníčky
- skořicové sušenky vzniknou přidáním skořice
Kombinací je nepřeberně, hotové tvary bu´d necháme jen tak jako sušenky ke kávě, nebo slepujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie